kontakt@ryggklinik.nu

Behandlingar

Vi på Ryggkliniken har lång och bred erfarenhet inom olika behandlingsmetoder. 


Vi hjälper dig med rådgivning och hitta den behandling som passar just dig.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring dina problem eller vilken behandling som passar just dig bäst.

 


Naprapati

Vi arbetar med funktionsrubbningar och smärtillstånd i rörelseorganen. Genom att gå igenom din historia och göra neurologiska och ortopedmedicinska tester fastställer vi en diagnos och en behandling.

Läs mer

Kiropraktik

En kiropraktor diagnostiserar och behandlar de besvär och smärtor som orsakas av störningar i nervsystem, leder samt muskler. Med målet att ett optimalt nervsystem tillåter kroppen till läkning.

Läs mer

Sjukgymnastik/Fysioterapi

Sjukgymnastik handlar om att utreda, förebygga och behandla problem eller störningar i kroppens led- och muskelsystem. Sjukgymnasten utgår ifrån patientens sjukdomshistoria och aktuella besvär och går sedan vidare med funktionsanalys och manuella undersökningar och tester för att se vilka strukturer som är orsak till besvären.

Läs mer

Akupunktur/dry needling

Akupunktur är en gammal kinesisk terapimetod. Genom att applicera nålar på specifika punkter på kroppen så behandlas sjukdom eller ges effektiv smärtlindring.

Läs mer

Massage

Massören arbetar huvudsakligen med massage och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte. Det handlar om att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.

Läs mer

Gravidmassage

Lisa är Diplomerad terapeutisk gravidmassör som med dessa specifika kunskaper, tekniker och metoder kan utföra en professionell massagebehandling i syfte att behandla/lindra gravida med foglossning, bäckenbesvär, rygg- och sätessmärtor, svullna ben och fötter samt ödem. Denna behandling kan vi erbjuda i Sundsvall

Läs mer

Shockwave

Radial shockwave therapy, ofta kallad för Stötvågsbehandling, är en snabb, effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod. Genom en applikator genereras stötvågor som transporteras in i smärtområdet.

Läs mer

Ortopediska fotsulor

Individuellt gjutna sulor hjälper korrigerar och förebygger felställning vid rygg, höft, knä och fotledsbesvär. Rätt sulor ger smärtlindring och avlastning för problematiska fötter.

Läs mer

Powerplate

Power Plate är en maskin med avancerade vibrationsanordningar som innebär ett nytt steg när det gäller träning för människor i alla åldrar. Genom vibrationerna sänds vågor av energi genom kroppen, vilket aktiverar muskelsammandragningar mellan 25 och 50 gånger per sekund, och förbättrar den allmänna prestationsförmågan på ett snabbare och effektivare sätt än vid traditionell träning.

Läs mer