kontakt@ryggklinik.nu

Kiropraktik

KIROPRAKTIK

Kiropraktik ger kroppen bättre förutsättningar att självläka. 

 

Kiropraktik utgår att ens nervsystem styr och kontrollerar allt i kroppen. En kiropraktor diagnostiserar och behandlar de besvär och smärtor som orsakas av störningar i nervsystem, leder samt muskler. Med målet att ett optimalt nervsystem tillåter kroppen till läkning. 

För att åstadkomma detta använder sig en kiropraktor av att ställa riktade frågor om dina besvär idag samt tidigare sjukdomshistorik, neurologiska samt ortopedmedicinska tester, muskeltester samt palpation av ryggrad för att kunna ställa en diagnos och en behandlingsplan, som vanligtvis är mellan 2-5 besök beroende på besvär. 

Behandlingsformen som en kiropraktor använder sig främst av är HVLA-manipulation (justering av en led som rör sig dåligt) men även annan manuell behandling förekommer såsom SOT-block teknik ( skonsam mobilisering av bäckenleden med hjälp av 2 klossar) , scraping (bindvävsmassage med hjälp av verktyg) samt mjukdelsbehandling såsom triggerpunktsbehandling och stretch. 


En kiropraktor behandlar de mesta besvären som kommer ifrån muskler och leder men är väl mest kända som ryggspecialister. Men andra besvär som vi t ex behandlar är: Ont i nacken, ont i ländrygg akut och kronisk, axlar, fötter, knän, skuldror, axlar osv.


Joel Enlund
Leg.kiropraktor