kontakt@ryggklinik.nu

Om oss

Härnösand och Sundsvalls Ryggklinik är ett kreativt team som arbetar för att utveckla metoder och behandlingar inom friskvård. Vi arbetar fram lösningar och uppdrag för individer, hela arbetsplatser, idrottsklubbar och kulturaktörer. 


Ryggklinik i Härnösand Sundsvall AB är medlem i Svenska Naprapatförbundet.


Vi som jobbar här:


PA Forsberg Leg.naprapat

Ägaren av Härnösands Ryggklinik. Han har ett genuint idrottsintresse och är engagerad i ffa ishockey, handboll, och fotboll, det sistnämnda i GIF Sundsvall. PA är problem- lösare och en rak person som kan det mesta som är värt att veta om kroppen, har mer 20 års erfarenhet inom sitt yrke.
PA träffar du i Härnösand men även vissa dagar i Sundsvall samt varannan måndag i Ramsele.

E-post: pa@ryggklinik.nu


Sara Koch Leg.naprapat

Sara är Härnösandstjejen som flyttade hem med familjen efter 12 år i Stockholm där hon pluggat till naprapat och jobbat med friskvård. Tycker jobbet som naprapat är intressant eftersom det är som att lägga ett ”individuellt pussel” på varje patient, för att lösa smärtproblematiken. Sara har utbildat sig vidare med Dry Needle (akupunktur) kurser i 2 steg, som ett bra och mkt effektivt komplement till dom andra teknikerna man fått lära sig under utbildningen som naprapat. Med denna teknik kan man lösa så väl huvudvärk som spänningar/”kramper” i muskulaturen till ”falsk tinnitus”. Och mkt mkt mer. Yrket i sig är också ett jätte bra alternativ till den mer traditionella vården, då det finns mkt man kan lösa med så kallade manuella tekniker.
Sara träffar du i Härnösand.

E-post: sara@ryggklinik.nu


Joel Enlund Leg. kiropraktor

En avdankad hockey målvakt som sadlade om karriären vid 25-års ålder till kiropraktor, men snörar fortfarande på skydden i den lokala klubben Team Härnösand. Ursprungligen ifrån Stockholm men har bott till och ifrån i Härnösand sedan 20 års åldern, har även provat på spel utomlands. Förutom stort hockeyintresse är han intresserad av träning, hälsa och musik. Sin fritid spenderar han gärna med familjen, fru och 2 barn. Vid speciella tillfällen unnar han sig gärna någon belgisk öl.
Joel träffar du i Härnösand

E-post: joel@ryggklinik.nu

Ida Sillman Hall Leg.naprapat

Ida har jobbat som naprapat sedan 2012. Träningsintresset är stort och hon har en idrottsbakgrund inom bland annat fotboll. Det kanske är därför som idrottsskador är ett är ett extra intressant område. Hon har jobbat som naprapat för GIF Sundsvall sedan 2012, och jobbar fortfarande där med jämna mellanrum.
Ida träffar ni på kliniken i Sundsvall.


E-post: ida@ryggklinik.nu

Emelie Forzheus Leg.naprapat

Emelie är en tjej som gillar idrott och fotboll i synnerhet. Tidigare aktiv själv inom fotbollen där dock knäskador satte stopp för en fortsättning. Sedermera kom intresset för naprapati och nu är hon färdig att sätta sig in i vad detta yrke innebär.

E-post: emelie@ryggklinik.nu


Linda Olivelöf Leg.sjukgymnast 

Har arbetat som sjukgymnast sedan 2004, här på ryggkliniken sedan 2012. Är vidareutbildad inom idrottsmedicin, ortopedisk medicin, manuell terapi och dry needling. Jobbar med behandling och träning vid led- och muskelrelaterade besvär samt rehabilitering efter idrottsskador och överbelastningsskador. Jobbar även med postoperativ rehabilitering efter olika operationer, ffa knän och axlar. Brinner för att hjälpa människor och få dem att komma tillbaka till ett aktivt liv.
Linda träffar ni i Sundsvall.

E-post: linda@ryggklinik.nu


Sandra Sandberg Leg. fysioterapeut

Sandra är legitimerad Fysioterapeut med vidareutbildning inom idrottsmedicin med CSPT- Certified Sports Physioterapist. Hon är en glad och trevlig tjej med ett brinnande intresse för att hjälpa människor oavsett problematik. Hon arbetar med olika behandlingsformer som Dry needling, västerländsk akupunktur, mobilisering, massage, laser, stötvågsbehandling samt att individanpassa rehabiliteringsträning utifrån problematik, smärttillstånd och skada. Sandra har ett stort idrottsintresse, som tidigare elitfotbollsspelare så ligger fotbollen varmast om hjärtat.
Sandra jobbar heltid med GIF Sundsvall.

E-post: sandra@ryggklinik.nu


Emmy Söderqvist Massageterapeut

Emmy är en glad och posetiv tjej. Hon har jobbat på Sundsvalls sjukhus tidigare men ville ha ett jobb där hon får jobba mer praktiskt och komma i kontakt med människor och massagetherapeut var vägen för henne, hon har även gått koppningskurs för att mjuka upp bindväven och öka blodflödet. På fritiden är Emmy ute och promenerar och gärna i skogen så hon kan njuta av naturen, hon sjunger även i kör.
Emmy träffar du i Härnösand.

E-post: emmy@ryggklinik.nu


Ida Öhrn Massageterapeut

Ida är nyexaminerad medicinskt massageterapeut som hittat tillbaka till oss från att ha haft praktik här under gymnasiet. På fritiden gillar hon att träna, ffa gym och cykling. Men även att vara ute i skogen och jaga.
Ida träffar du i Härnösand.

E-post: ida.ohrn@ryggklinik.nu 

Lisa Östman Massageterapeut

Lisa har jobbat många år som massageterapeut. Men hon har på senare år lagt till dry needling och terapeutisk gravidmassör till Cv:t. Lisa är en i gänget när det gäller idrottsintresse på kliniken och då främst fotboll. Hon tränar gärna både löpning och styrka, när tillfälle ges.
Lisa träffar ni i Sundsvall

E-post: lisa@ryggklinik.nu


Peter Hansson Massagetreapeut

Peter Hansson utbildade sig till massageterapeut 2021. Han tycker om att tillsammans med patienten identifiera problem och försöka åtgärda det med massage, stretching och styrkeövningar. Peter gillar också att ge ren avslappningsmassage och att få en stressad person att känna sig aningen mer jordad.
Peter träffar du i Sundsvall.

E-post: peter@ryggklinik.nu


Christian Sundström Massageterapeut

Christian har jobbat som massageterapeut sedan 2015 och har ett starkt intresse för träning, kost och hälsa. Hans inspirationskälla är hans föräldrar som tidigare varit väldigt aktiv inom styrketräning. Christian arbetar mycket med en kombination av idrottsmassage tillsammans med stretching, men även lugnare mer avslappnande massage. Hans fritid spenderar han gärna på gymmet, ute i naturen eller med vänner och familj.

Christian träffar du både i Sundsvall och Härnösand

E-post: christian@ryggklinik.nu


Joacim Dahlgren Gjuter dina fotbäddar/Massageterapeut

Jocke har jobbat hos Ryggklinik sen 2015. Egentillverkning av ortopediska fotbäddar är hans huvudsyssla. Han har en lång erfarenhet från skobranschen samt handha diverse fotproblem. Joacim är även utbildad massageterapeut. Gillar idrott i stort, men brinner lite extra för racketsporterna.

E-post: joacim@ryggklinik.nu


Toril Forsberg Kontor / Power Plate instruktör

Toril sköter det administrativa, och är oftast den ni möter i telefonen när ni ringer om hon inte befinner sig i Norge på jobb som sjuksköterska. Bokar du tid för Power Plate-träning är det som regel henne du möter.

E-post: toril@ryggklinik.nu