kontakt@ryggklinik.nu

Shockwave

Shockwave

Chocka kroppen på ett milt sätt 

Radial shockwave therapy, ofta kallad för Stötvågsbehandling, är en snabb, effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod. Genom en applikator genereras stötvågor som transporteras in i smärtområdet. Kroppen reagerar med att öka den metaboliska aktiviteten i smärtområdet. 


Det finns flera teorier bakom detta. En teori är att behandlingen leder till en inflammatorisk process som gör att kroppen svarar med att öka aktiviteten i smärtområdet. Detta stimulerar den läkande processen. 


En knuff för kroppens läkningssystem 

En behandling tar ungefär fem minuter. Vi behandlar tre gånger i en serie med fem till sju dagars mellanrum, sedan gör vi en utvärdering om behandlingsresultatet. Det gör ofta ont under några minuter, men så fort behandlingen är klar upphör smärtan. De närmaste timmarna efteråt kan behandlingen kännas av, men efter 24 timmar har det avtagit för de flesta. 

Stötvågen triggar igång kroppens eget läkningssystem. Därför ska du inte ta någon antiinflammatorisk medicin samtidigt som du behandlas. Tennisarmbåge, hälsporre, löparknä, hopparknä, hälseneproblem, kalkaxel, benhinnebesvär är några exempel på besvär där Stötvågsbehandling kan vara lösningen. 


Kika in och läs mer på www.ergomove.no